De economische opmars van Vietnam kent geen grenzen

Vietnam heeft de snelst groeiende economie van Zuidoost-Azië. Dat zorgt voor een razendsnelle ontwikkeling in het land en het schept mogelijkheden voor jonge, ambitieuze Vietnamezen. Mijn verhaal voor Trouw.

Binh Vo. Foto: Ate Hoekstra

Binh Vo besloot ruim drie jaar geleden voor de derde keer in zijn leven een bedrijf op te richten. Twee eerdere pogingen waren vroegtijdig gestrand. Vo wist zeker dat het dit keer beter zou gaan. “Jonge Vietnamezen zijn ontzettend ambitieus. We groeien op in een tijd van IT en technologie. En we geloven echt dat we iets kunnen bereiken”, vertelt de 35-jarige Vietnamees.

Vo werd beloond voor zijn doorzettingsvermogen. De apps van zijn bedrijf Amanotes, waarmee het mogelijk is om met een smartphone muziek te maken, zijn inmiddels door meer dan 115 miljoen mensen gedownload. Vo: “Twintig miljoen mensen gebruiken de app zeker één keer per maand.”

Lees verder bij Trouw.

Comments are closed.