‘Nederlandse bedrijven passen goed in economie Vietnam’

Vietnam is hard op weg de nieuwe economische tijger van Zuid-Oost Azië te worden. Nederland is één van de grootste Europese investeerders in het land. Voor Het Financieele Dagblad sprak ik met ondernemers die er actief zijn.

Gabor Fluit van bedrijf De Geus. Foto: Ate Hoekstra

Vietnam is hard op weg de nieuwe economische tijger van Zuid-Oost Azië te worden. Volgens de Standard Chartered Bank zal Vietnam in 2018 en in 2019 de snelst groeiende economie van de regio zijn, en de Wereldbank verwacht dat het bruto nationaal product er dit jaar met 6,8% zal groeien.

Ondernemers uit Nederland, een van de grootste Europese investeerders in het land, delen de positieve verwachtingen voor het land dat in de eerste acht maanden van dit jaar een recordbedrag van $11,25 mrd aan buitenlandse investeringen aantrok.

Een van die positief gestemde ondernemers is Gabor Fluit.

Lees verder bij het FD.

Comments are closed.