De winnaar van de Cambodjaanse verkiezingen is al bekend

Cambodja ging op 29 juli 2018 naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. De verkiezingen waren om verschillende redenen zeer omstreden, maar dat hield enkele kleine democratische partijen niet tegen campagne te voeren. Ik maakte een reportage voor Trouw. Enric Catala maakte er foto’s bij.

De Grassroots Democratic Party op campagne in Phnom Penh. Foto: Enric Catala

Een aanstekelijk campagnelied knalt door de luidsprekers die op het dak van een auto staan. Plots wordt het lied onderbroken door een luide vrouwenstem. “Hallo mensen! Dit is de GDP! Stem op ons om ervoor te zorgen dat het parlement niet meer alleen luistert naar de premier, maar dat het voortaan luistert naar het volk!”

Lees verder bij Trouw.

Comments are closed.