Twee uur les voor Rohingya kinderen

Ongeveer 54 procent van de uit Myanmar gevluchte Rohingya Moslims is jonger dan achttien jaar. In het vluchtelingenkamp gaan sommigen nu voor het eerst in hun leven naar school. Mijn reportage voor Trouw.

Een leercentrum in een Rohingya vluchtelingenkamp. Foto: Ate Hoekstra

In het Projapoti-leercentrum klinkt een vrolijk rijmpje uit de kelen van een twintigtal jonge Rohingya kinderen. Terwijl buiten een hoosbui de paden verandert in een modderpoel, wordt er in het klaslokaal gelachen, gedanst en geklapt.

Even later zitten de kinderen op de vloer om woordjes op te dreunen; een soort aap-noot-mies, maar dan in het Burmees. “De kinderen zijn vrolijk als ze hier zijn”, vertelt lerares Rupsa Akter tussen de lessen door. “Ik denk dat ze het echt leuk vinden om hier naartoe te komen, en dat ze hier veel kunnen leren.”

Lees verder bij Trouw.

Comments are closed.