Hondsdolheid zorgt voor angst in Thailand

Hondsdolheid grijpt om zich heen in Thailand: in de eerste vijf maanden van 2018 overleden er al acht mensen aan. De overheid wil de ziekte binnen twee jaar verslaan, maar de vele niet-ingeënte zwerfhonden vormen een probleem. Mijn reportage voor Trouw.

Straathonden bij Wat Suan Kaew. Foto: Ate Hoekstra

Op het terrein van de boeddhistische tempel Wat Suan Kaew hangt een geur van uitwerpselen, zweet en hondenvoer. In grote kooien zitten tientallen honden. Ze blaffen luid bij het zien van de bezoekers. Een van de dieren gromt waarschuwend, een ander kruipt angstig in een hoekje.

De stem van verzorger Chalemphel Sonwongoat komt amper boven het lawaai van de dieren uit. “Ze komen overal vandaan”, vertelt hij. “Het gebeurt regelmatig dat mensen hun hond hier uit hun auto zetten. Ze willen allemaal een puppy hebben, maar als het dier ouder wordt, vinden ze dat wij er maar voor moeten zorgen.”

Lees verder bij Trouw.

Comments are closed.