Vergrijzing en schulden bedreigen Thaise economie

De groei van de Thaise economie zal dit jaar het hoogste niveau in zes jaar bereiken, voorspelt de Wereldbank. Maar bedreigingen liggen op de loer: vergrijzing en torenhoge schulden. Mijn verhaal voor Het Financieele Dagblad.

De militaire junta die in Thailand de touwtjes stevig in handen heeft sinds een staatsgreep in 2014, kan weer even opgelucht ademhalen. De Wereldbank heeft haar groeiverwachting voor Thailand bijgesteld. De op één na grootste economie van Zuidoost-Azië had het de afgelopen jaren moeilijk, maar zal dit jaar naar verwachting met 4,1% groeien. Het zou Thailands grootste groeispurt zijn sinds 2012.

Experts waarschuwen dat de economische opleving van relatief korte duur kan zijn. Lees verder bij het FD.

 

Comments are closed.