Een boerenzoon met een ijzeren vuist

Cambodja gaat op 4 juni naar de stembus voor lokale verkiezingen. Premier Hun Sen zet de boel op scherp door met een burgeroorlog te dreigen mocht hij de verkiezingen verliezen. Voor Trouw maakte ik een profiel van de Cambodjaanse leider die al ruim dertig jaar het land bestuurt.

Hun Sen ontmoet John Kerry. Foto: US Embassy Phnom Penh / Flickr

“Om de levens van miljoenen te garanderen, zijn we bereid om honderd of tweehonderd mensen te elimineren.” Die uitspraak deed afgelopen week ongetwijfeld de rillingen over het lijf van duizenden Cambodjanen lopen, veel van hen overlevenden van tientallen jaren oorlog. De Cambodjaanse premier Hun Sen laat er dan ook geen twijfel over bestaan. Bij de komende verkiezingen wordt er maar één overwinning geaccepteerd: die van zijn Cambodian People’s Party (CPP).

Lees verder bij Trouw.

Comments are closed.